Boost Your Bliss Tip-video’s

Dag mooie dame! 
Fijn dat je meer wilt weten over de Presence methode. Hiermee kun je je bliss een boost geven.
Tijdens mijn vakantie heb ik een aantal video?s opgenomen, telkens met een tip of in het kort een oefening uit de presence methode.
Hopelijk haal je er een aantal Bliss tips uit voor jou!

Op de boerderij werd gewerkt, dat hoor je op de achtergrond? maar het veld met bloemen stond er zo mooi bij in de zon, dat ik deze video voor jou heb opgenomen.
Als je in een situatie komt die je spannend vindt, bijvoorbeeld spreken voor publiek, of netwerken waar je niemand kent, dan verander je soms ongemerkt (en onbewust) van lichaamshouding. Je verontschuldigt je als het ware voor wie je bent of wat je doet. Wanneer je je hier bewust van bent en deze lichaamshouding weer terug verandert, krijg je een hele andere uitstraling.
Stralend als deze zonnebloemen!

Hoe vaak zit jij in je hoofd?
En merk je dan ook dat je vaak oordelen, zorgen en kritiek (ook naar jezelf toe) hebt?

Deze oefening helpt je om naar je centrum te komen waardoor je meer rust en zelfvertrouwen ervaart en uitstraalt. Je voelt je beter als je dit doet, en straalt dat ook uit.

Er zijn bepaalde eigenschappen of gedragingen die we liever niet aan anderen laten zien. We hebben ooit te horen gekregen dat het niet okee is om dat te zijn. Bijvoorbeeld gemeen, arrogant, brutaal, opdringerig? We stoppen dat weg (als in een berg) en doen alsof het niet meer bestaat.

Toch zit er ook een mooie kant aan zo?n eigenschap. Want wat nou als je het ineens nodig hebt? Deze video is opgenomen in de zoutmijn van Berchtesgaden, Duitsland. Hier zoeken ze juist naar dat wat diep weggestopt zit in de berg, want ze zien er een speciale waarde in.

Bij ons ?onder de oppervlakte? hebben we soms beperkende gedachten die ons tegenhouden een volgende stap te zetten.
Bijvoorbeeld in je werk ?dat kan ik toch niet zo goed als ?.? of ?ze vinden me vast niet goed genoeg?. Soms zijn deze gedachten onbewust, maar als je er op let, dan word je je deze gedachten bewust.

Wat kun je dan doen? Als je een beperkende gedachte opmerkt bij jezelf, schrijf hem dan op en kijk wat de positieve tegenhanger hiervan is. Niet precies het omgekeerde, want dat is vaak niet realistisch. Wat is een overtuiging die je versterkt en helpt om een volgende stap te nemen?

We zijn gewend om te kijken naar wat we niet goed kunnen.
Soms proberen we dan beter te worden daarin, terwijl het vaak iets is wat we niet leuk vinden of in ieder geval niet zo goed kunnen als iemand anders. Dan kun je het beter uitbesteden aan iemand die het graag doet.

Wat we minder gewend zijn, is om extra te laten zien waar we goed in zijn. Ik heb het niet over projecteren of overdreven geacteerd doen, maar over het vermeerderen van je goede kwaliteit. Als een pauw die de veren uitspreidt. Je ziet niet alleen de paar bovenste veren, maar de staart in volle pracht. Dan zien anderen jouw waarde nog meer afstralen vanuit jou.

Ik ben heel benieuwd wat je van de oefeningen vond! 
Merk je verschil als je uit je hoofd naar je centrum gaat? Of als je juist je assets laat zien?
Welke schaduw, de kant die je liever niet laat zien, kwam er bij je op?
(we hebben er allemaal meerdere, maar soms komt er een duidelijk naar voren).

Laat het me weten via info[at]elsewine.nl of laat een bericht achter op facebookLike je mijn pagina al?